$

Ρολάκια σφολιάτας με λιωμένη σοκολάτα και καρύδα

Συνταγές

  • 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο) ARISTA
  • 400 γραμ. Πραλίνα φουντουκιού ARISTA
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • ηλιέλαιο ARISTA για τα φύλλα

 

 

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα πορτοκάλια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με την πραλίνα, το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη.

 

Απλώνουμε τη μία σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ᾿ τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα) και την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι.

Παίρνουμε το μισή γέμιση και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τέσερρις πλευρές.

 

Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε με λίγο νερό ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.

Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά το φύλλο μέχρι το τέλος σε ρολό, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη σφολιάτα.

Με ένα πινέλο, αλείφουμε το ρολό με το ηλιέλαιο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε σε φέτες πάχους 2- 3 εκατοστών.

 

Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας), απλώνουμε πάνω μια λαδόκολλα και τη λαδώνουμε καλά, με ηλιέλαιο.

Τοποθετούμε τα κομμένα ρολά πάνω στη λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να πλατύνουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 20′- 25′ περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα.

 

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

 

— Η σφολιάτα πρέπει να είναι στο ψυγείο μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς δεν θα μας φουσκώσει.

 

Τεμάχια: 30 – 32

 

Based on: faghta-giagias.blogspot.com

 

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.