$

Ριζότο με πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Συνταγές

Υλικά

    1. 500 γρ. ρύζι Μπόνετ ARISTA
    2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
    3. 3 κ.σ. λάδι ARISTA
    4. 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί ‘Πίνουμε παρέα’
    5. 3 μέτριες χρωματιστές πιπεριές γλυκιές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
    6. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ARISTA
    7. 1 κύβο κότας KESS
    8. 3-4 ποτήρια χλιαρό νερό
    9. Tριμμένο πιπέρι ARISTA
    10. 100 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
    11. 150 γρ. τριμμένη κεφαλοτύρι ARISTA

    Οδηγίες

    1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το τσιγαρίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι μας το οποίο ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει διάφανο.
    2. Σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό στα οποία έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας και έπειτα τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
    3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε νερό (ζεστό κατά προτίμηση)όσο χρειάζεται ώσπου να βράσει το ρύζι και να πιεί σχεδόν όλο το νερό.
    4. Στο τέλος, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε 4-5 κουταλιές κεφαλοτύρι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα με το φαγητό μας.
    5. Το σερβίρουμε ζεστό ενώ ρίχνουμε την κεφαλοτύρι που μας έχει περισσέψει από πάνω.

     

    Based on: cookpad.com

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.