$

Πορτοκαλόπιτα

Συνταγές

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
500 γρ. φύλλο κρούστας ARISTA
250 ml. αραβοσιτέλαιο ARISTA
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα (χυμό και ξύσμα)
3 μεγάλα αυγά ARISTA
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Για το Σιρόπι :
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 ml. νερό
200 ml. χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το γιαούρτι, το baking και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 6 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι.

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.