$

Μακαρόνια φούρνου ογκρατέν

Συνταγές

Υλικά
Για τα μακαρόνια:

1 πακέτο πέννες 500 γρ ARISTA.

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ARISTA

200 γρ. τυρί gouda σε φέτες ARISTA

κ.σ. φρέσκο βούτυρο σε μικρά κομματάκια

200 γρ. τριμμένο για μακαρόνια ARISTA (για την κρούστα)

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ARISTA

500 ml φρέσκο πλήρες γάλα (ζεσταμένο)

αλάτι ARISTA

μείγμα πιπεριών ARISTA

2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για την ψευτομπεσαμέλ:

650 ml φρέσκο γάλα (πλήρες)

3 κ.σ. κορν φλαόυρ ARISTA

λίγο αλάτι και λίγο μείγμα πιπεριών

 

Τρόπος Παρασκευής:

Για την μπεσαμέλ

Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το βούτυρο να λιώσει, (σε χαμηλή θερμοκρασία), έπειτα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτω σιγά-σιγά και το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση. Αποσύρω από την φωτιά και την κρατάω στην άκρη.

Για την ψευτομπεσαμέλ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα να βράσει με το αλάτι και το πιπέρι. Σ ‘ένα μπολ ρίχνω το corn flour και 4-5 κ.σ. κρύο γάλα κι ανακατεύω καλά να διαλυθεί. Προσθέτω λίγο από το βραστό γάλα σιγά-σιγά. Ανακατεύω καλά και στην συνέχεια το ρίχνω όλο πίσω στο κατσαρολάκι. Ομογενοποιώ το μείγμα και κρατάω την ψευτομπεσαμέλ στην άκρη ωσότου την χρειαστώ.

Για τα μακαρόνια

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια 2’ λιγότερο από όσο χρειάζονται. Τα στραγγίζω και τα τοποθετώ μέσα στο πυρίμαχο σκεύος μαζί με το βούτυρο .

Αλατοπιπερώνω τα μακαρόνια, ρίχνω τα τριμμένα τυριά και τις φέτες gouda κι ανακατεύω να απλωθούν καλά. Προσθέτω την ψευτομπεσαμέλ και ανακατεύω ελαφρά ώστε να πάει παντού.

Στο τέλος στρώνω στην επιφάνεια των μακαρονιών την κανονική μπεσαμέλ και πασπαλίζω με το τριμμένο για μακαρόνια. Τοποθετώ σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 60’ ή μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα μακαρόνια φούρνου ογκρατέν είναι έτοιμα!

 

Based on: dailycious

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.