$

Καλαμάρια με ντομάτα

Συνταγές

Υλικά:
1 kg καλαμάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ARISTA
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 kg ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι ARISTA
Πάπρικα ARISTA
5-6 κόκκους μπαχάρι
λίγο ξύδι ARISTA

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια (αν είναι μικρά τα αφήνουμε και ολόκληρα), τους ρίχνουμε λίγο ξύδι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε κύβους.
3. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ως να γυαλίσει.
4. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε ως να αλλάξουν χρώμα και να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.
5. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,
6. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το μπαχάρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγο-μαγειρευτεί. Μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
7. Και το συνδυάζετε με ρύζι της επιλογής σας.

Based on: cookpad

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.