ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γνωρίστε τα Προϊόντα ARISTA

Prod_HomeNew

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΑ

Προσαρμοσμενη στις Αναγκες των Καταναλωτων του Σημερα

Aristes Συνταγές

Ανακαλύψτε και Γευτείτε πεντανόστιμες συνταγές με μοναδικά και εκλεκτά προϊόντα ARISTA.

Ρολάκια σφολιάτας με λιωμένη σοκολάτα και καρύδα

  • 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο) ARISTA
  • 400 γραμ. Πραλίνα φουντουκιού ARISTA
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • ηλιέλαιο ARISTA για τα φύλλα

 

 

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα πορτοκάλια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με την πραλίνα, το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη.

 

Απλώνουμε τη μία σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ᾿ τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα) και την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι.

Παίρνουμε το μισή γέμιση και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τέσερρις πλευρές.

 

Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε με λίγο νερό ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.

Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά το φύλλο μέχρι το τέλος σε ρολό, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη σφολιάτα.

Με ένα πινέλο, αλείφουμε το ρολό με το ηλιέλαιο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε σε φέτες πάχους 2- 3 εκατοστών.

 

Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας), απλώνουμε πάνω μια λαδόκολλα και τη λαδώνουμε καλά, με ηλιέλαιο.

Τοποθετούμε τα κομμένα ρολά πάνω στη λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να πλατύνουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 20′- 25′ περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα.

 

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

 

— Η σφολιάτα πρέπει να είναι στο ψυγείο μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς δεν θα μας φουσκώσει.

 

Τεμάχια: 30 – 32

 

Based on: faghta-giagias.blogspot.com

 

$

Κουσκούς με τόνο

Υλικά συνταγής

  1. Υλικά συνταγής

    8 κ.σ. ελαιόλαδο ARISTA

    250ml βραστό ζωμός λαχανικών KESS

    1 κονσέρβα τομάτα ψιλοκομμένη ARISTA

    2 τόνοι κονσέρβα σε λάδι ARISTA

    3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

    ½ ματσάκι μαϊντανός

    10 φύλλα δυόσμου

    Αλάτι ARISTA

    Πιπέρι ARISTA

     

    Διαδικασία συνταγής

    1. Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση), βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό ζωμό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
    2. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε.

    Based on: http://www.cooklos.gr

     

     

$

Ριζότο με πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Υλικά

    1. 500 γρ. ρύζι Μπόνετ ARISTA
    2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
    3. 3 κ.σ. λάδι ARISTA
    4. 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί ‘Πίνουμε παρέα’
    5. 3 μέτριες χρωματιστές πιπεριές γλυκιές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
    6. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ARISTA
    7. 1 κύβο κότας KESS
    8. 3-4 ποτήρια χλιαρό νερό
    9. Tριμμένο πιπέρι ARISTA
    10. 100 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
    11. 150 γρ. τριμμένη κεφαλοτύρι ARISTA

    Οδηγίες

    1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το τσιγαρίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι μας το οποίο ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει διάφανο.
    2. Σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό στα οποία έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας και έπειτα τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
    3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε νερό (ζεστό κατά προτίμηση)όσο χρειάζεται ώσπου να βράσει το ρύζι και να πιεί σχεδόν όλο το νερό.
    4. Στο τέλος, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε 4-5 κουταλιές κεφαλοτύρι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα με το φαγητό μας.
    5. Το σερβίρουμε ζεστό ενώ ρίχνουμε την κεφαλοτύρι που μας έχει περισσέψει από πάνω.

     

    Based on: cookpad.com

$

Καταχωρήστε το email σας και μάθετε πρώτοι τα ARISTA νέα μας.

Επικοινωνια

Δ.Α.13, Ο.Τ.31, Β’ Φάση, Τ.Κ. 570 22, Τ.Θ. 1076 ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Δήμος Δέλτα, Ν. Θεσσαλονίκης