ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γνωρίστε τα Προϊόντα ARISTA

Prod_HomeNew

ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΑ

Προσαρμοσμενη στις Αναγκες των Καταναλωτων του Σημερα

Aristes Συνταγές

Ανακαλύψτε και Γευτείτε πεντανόστιμες συνταγές με μοναδικά και εκλεκτά προϊόντα ARISTA.

Χυλοπίτες με μανιτάρια

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο ARISTA

1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ARISTA

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

χυμό λεμόνι ARISTA

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 πακέτο χυλοπίτες ARISTA

κεφαλοτύρι τριμμένο ARISTA

αλάτι ARISTA

πιπέρι ARISTA

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ, βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Based on: koolnews.gr

 

$

Φασολάκια με μοσχάρι

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ARISTA

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλους κύβους

3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)

2 φύλλα δάφνης

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι χοντροκοπανισμένο

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα ARISTA

1 κιλό φασολάκια  κατεψυγμένα (πλατιά ή στρόγγυλα) ARISTA

τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

αλάτι ARISTA

φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών ARISTA

Διαδικασία

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Ρίχνουμε το κρέας με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 – 1½ φλιτζάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το υγρό και ξαναχαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους υγρά). Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Based on: gastronomos.gr

$

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

ΥΛΙΚΑ

420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ARISTA

1 κγ μπέικιν πάουντερ

40 γρ ζάχαρη

210 γρ βούτυρο, κρύο, σε κυβάκια

½ λεμονιού ξύσμα

1 αυγό

30 ml κονιάκ

600 γρ μαρμελάδα βερίκοκο  ARISTA (ή φράουλα ή κεράσι ή ροδάκινο ή βατόμουρο)

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο ελαφρά

λίγα αμύγδαλα, για γαρνίρισμα (κομμένα στα 4), προαιρετικά


Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.

Προσθέτω το βούτυρο σε κυβάκια και το τρίβω με τα δάχτυλα να σχηματιστούν τρίμματα.

Ρίχνω το ξύσμα του λεμονιού, το αυγό και τέλος το κονιάκ ζυμώνοντας τα όλα μαζί να ενωθούν δημιουργώντας μια βουτυρένια ζύμη.

Σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβω το ¼ της ζύμης και το βάζω πάλι στο ψυγείο.

Την υπόλοιπη την ανοίγω σε στρογγυλό σχήμα ανάμεσα σε αλευρωμένες λαδόκολλες, ώστε να καλύπτει ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ και λίγο από τα τοιχία του.

Όταν την ανοίξω, αφαιρώ την πάνω λαδόκολλα και με τη βοήθεια της δεύτερης μεταφέρω τη ζύμη στο ταψί και την αναποδογυρίζω ώστε να καλύψει την διάμετρο του ταψιού. Βγάζω και τη δεύτερη λαδόκολλα και με τα δάχτυλα απλώνω τη ζύμη να καλύψει καλά το ταψί και τα τοιχία του.

Την τρυπάω με ένα πιρούνι και απλώνω σε όλη την επιφάνεια της την μαρμελάδα.

Με τη ζύμη που έχω φυλάξει την ανοίγω και κόβω κορδόνια πλάτους 1 εκ περίπου και με αυτά σχηματίζω τετράγωνα διακοσμώντας την τάρτα. (Αν θέλω μπορώ να πλέξω πλεξούδα και να διακοσμήσω την περίμετρο της).

Σε ένα μπολάκι χτυπάω ελαφρά το ασπράδι ενός αυγού και με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφω πάνω στη ζύμη.

Κόβω τα αμύγδαλα στα 4 και με αυτά διακοσμώ κάθε τετραγωνάκι ανάμεσα στα κορδόνια της ζύμης.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C για 1 ώρα, κλείνω το φούρνο και αφήνω την τάρτα μέσα για άλλη μισή ώρα.

Βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 1 ώρα να κρυώσει τελείως πριν την κόψω.

Based on: paxxi.gr

$

Καταχωρήστε το email σας και μάθετε πρώτοι τα ARISTA νέα μας.

Επικοινωνια

Δ.Α.13, Ο.Τ.31, Β’ Φάση, Τ.Κ. 570 22, Τ.Θ. 1076 ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Δήμος Δέλτα, Ν. Θεσσαλονίκης